english learning home
1. Öğrenci, kuruma geldikten sonra eğitiminin başladığını bilir ve kurumdan ayrılana kadar olan süre içerisinde diğer öğrencilere, öğretmenlere ve kurum çalışanlarına karşı saygılı olmayı ve kurum kurallarına uymayı kabul eder. Öğrencinin kurum kurallarına uymaması, akran zorbalığı yapması ve/veya kendi ve diğer öğrencilerin eğitimine engel teşkil edecek davranışlarda bulunması durumunda kurum işbu sözleşmeyi iptal ederek öğrencinin eğitim programını sonlandırma hakkına sahiptir. Bu gerekçelere dayanarak kurumun öğrencinin eğitim programını sonlandırması durumunda 22. Madde’de açıklanan iptal prosedürü uygulanır, ancak yüzde onluk cayma bedeli istenmez.
2. Öğrenci, kurum içerisinde yaşadığı herhangi bir sorunu öğretmenine ve/veya idareye bildirmeyi kabul eder. Öğrenci ile ilgili sorunları kurum önce öğrenci ile iletişim kurarak çözmeyi dener. Eğer sorunun çözülmediği gözlemlenirse, konu aile ile paylaşılır ve birlikte çözüm arayışına girilir. Bu çabaların sonunda da sorun çözülmediyse ve kurum öğrencinin eğitim programını iptal etmek isterse 22. Madde’de açıklanan iptal prosedürü uygulanır, ancak yüzde onluk cayma bedeli istenmez. Eğer öğrenci veya veli eğitim programını iptal etmek isterse 22. Madde’de açıklanan iptal prosedürü uygulanır.
3. Öğrenci, kuruma ve kurum içindeki eşyalara, ekipmanlara ve odalara zarar verecek davranışlardan kaçınır. Öğrencinin kendi hatası sonucu oluşacak olan zarardan kurum sorumlu tutulamaz. Öğrencinin ve/veya velinin kuruma verdiği maddi zarar öğrenciden/veliden temin edilir.
4. Öğrenci ve veli kurumun bulunduğu sokağı ve etrafını kirletmez, çevreye rahatsızlık verecek davranışlar sergilemez. Öğrenci ve veli kurum içerisinde tehlikeli ve huzur kaçıran davranışlardan kaçınır. Öğrencinin veya velinin kurumu ve çevresini kirletici, rahatsız edici ve/veya zarar verici tutum sergilemesi durumunda 22. Madde’de açıklanan iptal prosedürü uygulanır ve gerekli görülmesi durumunda konu kolluk kuvvetlerine bildirilir.
5. Öğrenci kuruma araç ile geliyor ve/veya ayrılıyorsa, araç sürücüsü kurumun belirlediği protokole uymayı kabul eder. Araç sürücüsü kurum etrafında hız kurallarına uyar, korna çalmaz ve aracını sadece park için ayrılmış bölgelere park eder. Araç ile yolda bekleme yapmak, kaldırıma çıkmak, diğer evlerin girişlerinin önüne ya da otoparklarına park etmek yasaktır. Aksi takdirde ihlalin görüntüsü alınıp Trafik Şube Müdürlüğü’ne bildirilecektir.
6. Öğrencinin kurum binasına gelip giderkenki güvenliği öğrenci ve/veya veliye aittir.
7. Öğrencinin program saatinden önce kuruma varmış olması beklenmektedir. Lütfen geç kalmamaya özen gösteriniz.
8. Eğitim programının verimliliği açısından öğrencinin mazeretli ve mazeretsiz toplam devamsızlık süresi program süresinin yüzde onunu aşmamalıdır. Ayrıca, öğrenci, kurumda bulunduğu süre zarfında sadece İngilizce konuşmalı ya da konuşmaya çabalamalı ve kendine ait olan zamanlarda, en az kurumda geçirdiği süre kadar, İngilizceye maruz kalacak aktivitelerle kurumda aldığı eğitimi desteklemelidir. Bu şartları yerine getirmeyen öğrenciler beklenilen ilerlemeyi sergileyemeyebilir ve durumdan kurum sorumlu tutulamaz.
9. Eğer ki öğrenci mazeret sunarak devamsızlık yapacak ise bu durum kuruma önceden bildirmelidir. Kurum, öğrencinin katılmadığı günler için telafi sunmamaktadır.
10. Öğrenci eğitim süresi boyunca sadece İngilizce iletişim kurmayı veya kurmaya çabalamayı kabul eder. Acil durumlar haricinde sadece ofislerde Türkçe konuşulabilir. Öğrenci eğitimi aksatıcı ve grubundaki diğer öğrencilerin dikkatini dağıtıcı davranışlardan kaçınmalıdır. (Renkli kalem, suluk, müzikli ayakkabı gibi dikkat dağıtıcı eşyalar getirilmemelidir).
11. Tüm öğrencilerin lavabo kullanım etiğine hakim olması ve kişisel hijyenine dikkat etmesi gerekmektedir. Çamurlu ya da tabanı kirli ayakkabı ile gelinmemelidir. Öğrenci hastayken kuruma gelmek isterse maske takması zorunludur.
12. Kurum kendisine ait eğitim müfredatını uygular. Öğrencinin okulundaki İngilizce eğitimine yönelik destekleyici eğitim, ödev yardımı ve sınava hazırlık hizmeti sunulmamaktadır. Öğrencinin okulundaki İngilizce derslerinin takibi, ödevleri ve sınavları öğrencinin kendi sorumluluğundadır.
13. Grup eğitiminde toplam öğrenci sayısı en fazla sekizdir. Benzer İngilizce seviyesinde ve yakın yaşlarda olan öğrenciler birlikte gruplandırılır. Gruplandırma esnasında öğrencinin seviyesine ve yaşına uygun gruba yerleştirilmesi sunulan eğitimin verimliliği açısından oldukça önemlidir. Bu sebeple, velinin veya öğrencinin belli bir saat aralığı talebi var ise, kurum bunu göz önüne alarak gruplandırma yapmaya çalışır. Ancak bunun mümkün olmadığı durumlarda kurum öğrenci için en uygun saat dilimini seçer.
14. Öğrencinin gruplandırılması yapıldıktan sonra gelen saat ve gün değişikliği talepleri, talep edilen gün ve saatte öğrencinin yaşına ve seviyesine uygun grup olması durumunda gerçekleştirilebilir. Eğer bir ücret farkı oluşuyorsa; daha fazlası olması durumunda veli/öğrenci ödeme yapar, daha az olması durumunda kurum oluşan farkı iade eder. Eğer, veli veya öğrenci, talep edilen gün ve/veya saat değişikliği sunulamadığı için eğitim programının iptalini talep ederse 22. Madde’de açıklanan iptal prosedürü uygulanır.
15. Kurum, öğrencinin ilerlemesini yakından takip eder ve gerekli görülmesi durumunda öğrencinin aldığı eğitimin verimliliğini sürdürebilmek için grup değişikliği önerebilir. Öğrenciye daha uygun olduğu düşünülen bir grup var ise ve o gruba geçmesi mümkün ise grup değişikliği gerçekleştirilir. Bu değişiklik durumunda bir ücret farkı oluşuyorsa; daha fazlası olması durumunda veli/öğrenci oluşan farkın yarısını öder, daha az olması durumunda kurum oluşan farkı iade eder. Eğer öğrencinin seviyesine uygun bir grup sunulamıyorsa 22. Madde’de açıklanan iptal prosedürü uygulanır, ancak yüzde onluk cayma bedeli istenmez.
16. Kurum, kötü hava koşulları kaynaklı ya da M.E.B. ve valilik gibi resmi kurumların talepleri doğrultusunda plansız gerçekleşen tatillerde eğitime ara verebilir. Kurum, bu gibi durumlarda gerçekleşmeyen günler için telafi sunmama hakkına sahiptir.
17. Öğrencilerin, velilerin, kurum çalışanlarının ve kurum binasının güvenliği için kurum binasının etrafı ve bina içi ortak alanlar güvenlik kameralarıyla yedi gün yirmi dört saat izlenmekte ve görüntüler belirli bir süre için kayıt altına alınmaktadır.
18. Kurum gerçekleştirdiği faaliyetleri fotoğraflama ve videoya çekme hakkına sahiptir. Kurum, aksi yazılı olarak talep edilmedikçe öğrencinin görselini internet sitesinde, sosyal medya hesaplarında ya da yazılı ve görsel yayın araçlarında paylaşabilir.
19. Kurum tarafından kabul edilen geçerli bir mazereti olmaksızın belirlenen tarihlerde ödemelerini gerçekleştirmeyen öğrenci/veli hakkında herhangi bir bildirim yapmaksızın kurumun yasal işlem başlatma ve/veya kaydı iptal etme ve 22. Madde’de açıklanan iptal prosedürü uygulama hakkı vardır.
20. Kurum kayıt esnasında öğrenciye sunulacak programın indirimsiz toplam ücretinin en az yüzde onunu talep eder. Eğitim ücretinin tamamı ödenmediyse geri kalan ücret için bir ödeme planı oluşturulur ve öğrenci/veli bu ödeme planında belirlenen tarihlerde ödemekle yükümlü olduğunu kabul eder.
21. Öğrenci/veli, şahsi nedenlerden dolayı kaydını ve işbu sözleşmeyi iptal etmek isterse 22. Madde’de açıklanan iptal prosedürü uygulanır. Öğrenci/veli, kurum tarafından geçerli bulunan bir mücbir sebepten dolayı kaydını ve işbu sözleşmeyi iptal etmek isterse 22. Madde’de açıklanan iptal prosedürü uygulanır, ancak yüzde onluk cayma bedeli istenmez.
22. İş bu sözleşmenin ve ilişkili eğitim programı kaydının iptal prosedürü Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’ne uygun olarak hazırlanmış olup, şöyledir: Eğitim programı başlamadan iptal edilen programlarda indirimsiz toplam eğitim ücretinin yüzde onuna tekabül eden cayma bedeli tahsis edilir, eğer var ise, ödenmiş ücretin geri kalan kısmı iade edilir. Eğitim programı başladıktan sonra gerçekleşen iptallerde, indirimsiz toplam eğitim ücretinin yüzde onuna tekabül eden cayma bedeli ile öğrencinin öğrenim gördüğü günlerin indirimsiz toplam eğitim ücreti üzerinden hesaplanmasıyla oluşan ücret tahsil edilir, eğer var ise, ödenmiş ücretin geri kalan kısmı iade edilir. Kurum iadeyi en fazla on beş iş günü içerisinde gerçekleştirir.
23. Öğrencinin eğitim programının iptali talebi en az on gün önceden yazılı olarak kuruma bildirilmelidir. Bildirim olmaksızın gerçekleşen iptallerde, eğer eğitim başlamış ise, bu on günlük süre zarfı öğrencinin öğrenim gördüğü süre zarfına eklenerek hesaplama yapılır.
24. Öğrencinin ve/veya velinin yukarıda listelenen kurallara uymaması sonucu kurum öğrencinin programını tek taraflı iptal edebilir. Böyle bir durumda kurum indirimsiz toplam eğitim ücretinin yüzde onuna tekabül eden cayma bedeli ile öğrencinin öğrenim gördüğü günlerin indirimsiz toplam eğitim ücreti üzerinden hesaplanan miktarı tahsil edilir, eğer var ise, ödenmiş ücretin geri kalan kısmı iade edilir.
25. Anlaşmanın uygulanmasından kaynaklanan ihtilafların çözüm yeri ESKİŞEHİR mahkemeleri ve icra daireleridir.
Habitat Academy© İngilizce Öğrenme Evi, Eskişehir, 2015-2024